Дечији центар

децији
Установа УСТАНОВА ДЕЧИЈИ ЦЕНТАР НИШ
Скраћени назив ДЕЧИЈИ ЦЕНТАР
Адреса Девете Бригаде бр. 10
Тел +381 18 514 748
Факс +381 18 4 100 110
Контакт особа/функција Александра Давинић, директор
Контакт е-маил decijicentarnis@gmail.com
Интернет сајт www.ustanovadecijicentar.edu.rs
Број запослених 50
Историјат Основан 31.10.1948. под називом „Пионирски дом” са циљем да окупља децу и младе од 3 до 19 година у њихово слободно време кроз различите садржаје културно-забавног и едукативног карактера.
Ресурси Дечији центар има зграду у парку Чаир површине 900m2, поред које користи и простор на Булевару Немањића и у основним школама у Брзом Броду и Паси Пољани.
Програми и активности Установа Дечији центар кроз двадесетак различитих секција окупља више стотина деце и младих различитог узраста. Од играоница које кроз музичке, ликовне, спортске и друге активности настоје да социјализују, едукују и пре свега забаве малишане од 3 до 6 година, па све до Омладинског позоришта, атељеа и шаховске секције чији су чланови носиоци значајних награда, слободно време полазника испуњено је садржајима који подстичу таленте, креативност и дружење. Међу најпосећенијима су музичке секције (школа гитаре, клавира, хармонике, синтисајзера, соло певања), ритмичко-спортска гимнастика, моделарска радионица, групе страних језика (енглески, немачки, француски), а кроз форму радионица деци су, у зависности од интересовања, доступни и други садржаји. Поред ове, Дечији центар негује и богату програмску делатност, тако да сваке године припреми и изведе стотинак различитих програма и такмичења, од позоришних представа, спортских такмичења, концерата, ликовних конкурса, па све до најпознатије „Мајске песме” која се одржава већ тридесетседми пут и један је од најстаријих фестивала композиција за децу на Балкану. Поред сарадње са сличним установама и организацијама у нашем граду и земљи, већ годинама се трудимо да негујемо и међународну сарадњу у различитим областима. Не треба заборавити бројне хуманитарне активности, као и рад са децом и младима са посебним потребама. Све наше активности усмерене су ка томе да деци приближимо здраве стилове живота, радећи паралелно и са родитељима кроз предавања и трибине. Циљ нам је да наша установа нађе своје место у свим градским општинама и постане најлепше место за одрастање.